Paasactie 2023

Hallo allemaal!

Wij zijn Rieanne Kwant, Miranda Kruize en Bert Horlings (alle drie van Stichting Stadskanaal-Roemenië), Rachel Kwant, Ilse Kruize, Mirthe Roelfsema, Ilse Wind, Sanne Wind, Sara Kwant en Robbin Stuurwold.

Op 22 april a.s. vertrekken wij naar Roemenië. Het is de bedoeling dat Bert en Rachel met de groep jongeren voornamelijk naar Târnăveni gaan. Hier zullen ze o.a. het team op de school ondersteunen, gaan ze mee op een schoolreis en gaan ze zelf projecten organiseren voor de kinderen daar.

Târnăveni is een oud industriestadje, waarin meerdere Roma-gemeenschappen te vinden zijn. Eén van die gemeenschappen bevindt zich in de wijk Boziaş. In deze wijk is een kleuterschool. In 2002 opende stichting Laleaua voor het eerst de deuren van de kleuterschool, die nu jaarlijks plaats biedt aan ongeveer 35 Roma-kleuters. Toen de eerste kleuters de kleuterschool verlieten om naar de lagere school te gaan, is Laleaua begonnen met het after-school programma (bijscholingsprogramma), jaarlijks kunnen zo’n 40-50 kinderen meedraaien in dit programma.

Laleaua is de plek waar kansarme Roma-kinderen een kans krijgen op onderwijs. Het is voor deze kinderen een ‘tweede thuis’. Een tweede thuis waar ze genieten van de mogelijkheden die er bij hen thuis niet zijn. Naast het onderwijs krijgen sociale en medische aspecten ook structurele aandacht.

Rieanne en Miranda richten zich in deze week vooral op de bevolking in Mediaş. We hopen, in samenwerking met de dominee van de gemeente in Mediaş, van betekenis te zijn voor de allerarmste mensen in deze omgeving. Ook Rachel, Bert en de groep jongeren zullen ons hier een aantal dagdelen bij helpen. De jongeren zullen daar ook kennis gaan maken met de jeugd van de Gereformeerde kerk in Mediaş.

Omdat dit een bijzondere reis betreft, hebben we ook een bijzondere actie op poten gezet!

We verkopen dit jaar eieren om geld in te zamelen. (Via de volgende link komt je bij het bestelformulier.  Bestelformulier … KLIK HIER)

De opbrengst wordt o.a. besteedt aan de activiteiten voor de Roma-kinderen van de kleuterschool en aan hulp aan de armste bevolking in Mediaş.

In Roemenië is het niet voor iedere jongere vanzelfsprekend om een eigen bijbel te kunnen aanschaffen. De groep jongeren heeft dan ook besloten om ook geld in te zamelen voor zoveel mogelijk jongerenbijbels en die aan de jeugd van de kerk in Mediaş te overhandigen.

Bij ons laatste hulptransport heeft ds. Zoltan Szekely hier specifiek om gevraagd. We vonden dit een prachtige gelegenheid om dit door en voor jongeren te laten doen.

We hopen op jullie steun en donaties voor deze bijzondere reis door en voor de jongeren!

Via de volgende link komt je bij het bestelformulier.  Bestelformulier … KLIK HIER

Alvast onze hartelijke dank!

Ilse, Mirthe, Ilse, Robbin, Sanne, Sara, Bert, Rachel, Rieanne en Miranda

Jongerenbijbel